Geen activiteit

Er werd door de Vlaamse Regering onder meer beslist dat activiteiten van jeugdverenigingen voor +12 jarigen niet langer mogelijk zijn. Covid-19 grijpt immers helaas weer stevig om zich heen in Vlaanderen. Ook in Poperinge, waar de voorbije dagen geregeld meer dan 30 besmettingen per dag werden vastgesteld. Cijfers die ons allen zorgen maken.

De hoofdleiders hadden hieover samen met de Poperingse jeugdvereningen, de jeugdraad, de jeugddienst en de schepen van jeugd een extra digitaal overleg. Hoewel de Poperingse jeugdverenigingen maar al te graag hun leden een gezellige activiteitennamiddag willen bezorgen in deze moeilijk periode, spraken ze unaniem af om hun activiteiten voor alle leeftijdsgroepen tijdelijk op te schorten. Aan het einde van de herfstvakantie (11/11) volgt een verdere evaluatie.

Jeugdverenigingen staan zo graag schouder aan schouder, ook in onzekere tijden met risico’s in de onmiddellijke omgeving. Met àlle leden (zowel -12 als +12 jaar), met àlle vrienden en vriendinnen uit de leidingsgroep en met àlle Poperingenaars nauw aan het hart. Net vanuit die verantwoordelijkheid drukken de Poperingse jeugdverenigingen voor een tweetal weken de volledige pauzeknop in. Hopend om de (hommel)draad daarna terug snel te kunnen oppikken! Maar geen paniek, tijdens de vergadering werden al plannen gemaakt om toch creatieve alternatieven aan te bieden en hun leden verder uit te dagen.
Hou even afstand, maar laat elkaar niet los!