Kampfaxen

Woensdag - 11/08

Piepers

Vandaag hebben we lekker vroeg opgestaan om te vertrekken naar Voeren. Iedereen was dolblij. Bij sommige waren er wel wat traantjes maar deze waren al snel voorbij eenmaal vertrokken. 

Bij aankomst hebben we onze heerlijke lunch gegeten. Na het smullen hebben we een rondleiding gekregen zodat we nie verloren zouden lopen op de kampplaats. Toen we onze draai gevonden hadden  speelden we een terreinverkennendspel. Iedereen vond het heel tof!

En dan als kers op de taart het avondmaal. We startten direct met een knaller: Chilli Concarne. Iedereen lekte zijn bordje leeg, bedankt koksjes! Na het eten keken we allemaal samen naar de kampsketch. Bertje was op zoek naar een assistent voor zijn tijdmaschine. Om zacht te dromen speelden we nog enkele loopspelletjes, super cool, super fijn, super tof! Voor het slapen gaan hebben we nog een verhaaltje beluisterd in de bezinnaing. Daarna gingen we allemaal naar dromenland.

Groetjes de Piepers

Jongknapen

Beste ouders

Vandaag vertrokken we vanuit Poperinge richting voeren. Het was een lange lastige reis, maar onze Jonknapen waren nog niet moe. Na een stevig middagmaal vlogen we direct in het werk. We hebben samen 3 tenten opgezet waarin we de komende 10 dagen zullen slapen. Nadat we de tenten hebben opgezet speelden we Dikke Berta en dan was het al weer etenstijd. We smulden van de Chili con carne. We speelden dan nog cluedo en er waren 2 winnaars. Hierna was het bedtijd, na een slaapverhaaltje vielen hun ogen toe en droomden ze richting BEDlegem.

Knapen

Dag beste ouders Vandaag hebben de knapen reeds de eerste, spetterende kampdag achter de rug. 

Deze morgen vertrokken we met de trein richting Voeren. 

Na een helse trein- en busreis kwamen we aan op de kampplaats waar we eerst en vooral begonnen met het nuttigen van ons middagmaal. We maakten kennis met de groep leiders die tijdens de voorwacht al de luifel (eettent) helemaal hadden rechtgezet. Gelukkig moesten wij daar al niet meer mee helpen dus konden we direct starten met onze eigen slaaptent. Mits enige moeilijkheden zijn we er uiteindelijk in geslaagd om deze correct af te werken. Toen we ons nog maar 5 minuten goed en wel hadden geplaceerd kwamen de leiders ons alweer lastigvallen om een extra tent op te zetten voor de bezinning.

Na al dat gesleur konden we gelukkig ook nog starten met onze eerste activiteit van dit kamp. Mits het uitvoeren van groepsopdrachten. Konden we met verkregen graafmateriaal een hoop voorwerpen opgraven die we daarna in chronologische volgorde moesten plaatsen volgens de tijdlijn, een helse uitdaging. 

De tijd vloog heel snel want na een laatste potje voetbal moesten we ons al klaarmaken voor het slapen gaan. 

Tot morgen! Groetjes van de knapenleiding

Jonghernieuwers

Donderdag - 12/08

Piepers

Er zit er weer een geslaagde dag op! Onze dag begon met een verfrissende ochtengymnastiek gegeven door onze toffe jonghernieuwerleiders Vlo en Tom. Daarna konden we onze hongers stillen met een sterk ontbijt. Vervolgens zette we onze eerste activiteit in in het bos. Deze werd voorbereid door Senne en Gilles en was een groot succes. Hierna keerden we mooi terug naar onze kampplaats voor ons middagmaal, vol-au-vent met puree. Na een kleine middagrust haalden de piepers hun kookkunsten boven voor lekere zandkoekjes te maken, zonder zand natuurlijk. Daarna werden de piepers getrakteerd op lekere spaghetti carbonra. Voor we aan onze laatste activiteit kwamen hebben de piepers genoten van hun eigen zandkoekjes met glazuur. Na ons lekker desert hebben we een toffe quiz gedaan om dan goed af te sluiten met een diepgaande bezining.

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was de eerste volledige kampdag, we stonden met veel energie op en begonnen met de ochtendgymnastiek. Daarna ontbeten we en vlogen we erin, PATAT! Eerst was er het epische stadsspel, alle Jonknapen probeerden bovenaan de piramide te geraken. Daarna was het vol au vent als middagmaal. Met een volle buik begonnen de Jongknapen aan het sjorren, na een uurtje leren bouwden ze al samen een zwembad. Om terug op te laden van het sleuren van balken was er lekkere pasta carbonara. Voor het slapengaan speelden we nog verkleedkoffertje en een kleine voetbalwedstrijd. De dag ging snel voorbij maar morgen volgt een nieuw avontuur.

Knapen

Dag beste KnapenoudersOchtendstond heeft goud in de mond! 

De eerste nacht in de tenten is zeer goed verlopen en iedereen heeft geslapen als roosjes. Alle knapen starten de dag dus ook bomvol energie. Stan was zeer opgewekt tijdens de ochtendgymnastiek, maar werd nog gelukkiger toen hij zijn ontbijt mocht verorberen. Na onze boke's met choco was het tijd voor het hoogtepunt in de kampcarrière van iedere knaap namelijk het maken van een sjorring! Vol goede moed begonnen we met het verzamelen van sjorbalken en sjortouw. Jelle kwam op het idee om een coole glijbaan te maken. De leiders vonden dit wel goed, maar zagen het nog net iets groter. Door het warme weer wilden we de glijbaan combineren met water! Baptiste, Loïck en Vic waren onmiddelijk verkocht. We begonnen met het bouwen van een platform bestaande uit onze eettafels. Dit koste ons de hele ochtend omdat het platform zeer stevig moest zijn. Hongerig gingen we terug naar de luifel. De koksjes maakten overheerlijke vol-au-vent. Na het eten begonnen we opnieuw met volle moed aan onze sjorring. Nu moesten we nog de glijbaan zelf maken en die moest natuurlijk nog steviger en veiliger zijn dan het platform. Plots kwamen de jongknapen eens koekeloeren naar ons werk. Ze waren diep onder de indruk van onze bouwkunsten. Zij besloten een zwembad te sjorren. We kwamen op het lumineuze idee om onze glijbaan en hun zwembad te combineren tot 1 grote sjorring. Zo gezegd, zo gedaan, en onze sjorring werd nog groter. Toen ook de jonghernieuwers onze creatie zagen, wilden ze er ook deel van uitmaken. Zij sjorden een chill-room naast ons platform. 3 sjorringen in 1 dus! Na het sjorren hadden we opnieuw honger als een paard. Deze keer was het pasta carbonara! Thor en Remi vonden dit superlekker! Na het eten speelden we nog een terreinspel namelijk een escape room in tenten. Jonas en Cyril namen hierin duidelijk het voortouw. De knapen moesten al hun vaardigheden uit de kast halen, want ze moesten werken met walkie-talkies, gebruik maken van een uv-lampje en zich oriënteren met een kompas. Daarna was het nog tijd voor onze jaarlijkse wedstrijd honkbal tegen de jonghernieuwers. Diogo, Michel en Arne waren helemaal klaar voor de strijd! De jonghernieuwers begonnen heel zwak, want ze hadden meteen een vangbal. Das pech, beurt weg! De knapen waren duidelijk sterker en na 1 beurt stond het 13-0! Beurt 2 van de jonghernieuwers was beter, maar nog niet formidabel. Het eindigde 13-7; terug aan de Knapen. Onze voorsprong werd groter tot 19-7. Omdat de jonghernieuwers niet zouden kunnen slapen van deze gigantische nederlaag, wilden ze per se nog eens slaan. Het eindigde uiteindelijk 19-17! Een puike overwinning voor de Knapen. 

Met deze positieve gedachte gingen de Knapen naar dromenland! Slaapwel. 

Vele groetjes, de knapenleiders

Jonghernieuwers

Vrijdag - 13/08

Piepers

Hey Hallo,

Vandaag hebben de piepers weer een dag vol plezier gehad. De dag begon goed met een stevig ochtengymnastiek en daarna een lekker ontbijt. Na de kampsketch begonnen we met de activiteit, we speelden leuk spel op het terrein. De piepers moesten hun eigen tijdreismachine maken. Ze moesten eerst geld verdienen en daarna konden ze toffe upgrades kopen voor op hun tijdreismachine. Nadat hun machine getekend was moesten ze vlaggenroof doen.


S’ middags hebben we lekkere hamburgers met bloemkool in kaassaus en aardappelen gegeten. Daarna gingen we richting de stad voor een tof stadsspel. De piepers moesten battlen tegen de leiders. De piepers hebben daarbij gewonnen. Daarna hebben we nog dood of levend gespeeld.


In de avond was het vlaamse kermisse waarbij de leden muntjes moesten verdienen met leuke opdrachten, en met die muntjes kon je dan meedoen aan de tombola waar ze toffe prijzen konden winnen.

Daarna hebben we naar de bezinning gegaan en mochten de piepers naar dromenland.


Met Pieperse groeten

De pieper leiders

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was weer een dag vol avontuur. De Jonknapen begonnen de dag met een lekke ontbijt.

In de voormiddag hadden de leden pleinspelen, er was een modderige loop en worstel wedstrijd. Na het wassen was er heerlijke soep en bloemkool gratin. Na de stevige maaltijd gingen de Jonknapen het bos in waar ze vlaggenroof speelden en de geheime zin ontcijferden. In de avond was er dan nog lekkere gyros en een Vlaamse kermis samen met de piepers, er waren veel gelukkige leden die waren gewonnen met de tombola. Daarna deden we nog een rustig kringspelletje en dan was het slaaptijd. Morgen is het dagtocht, eens zien of de Jonknapen dit wel aankunnen.

Knapen

Dag allerliefste oudertjesVandaag weer een dag vol plezier! Vandaag begonnen we aan onze rode draad: we gingen terug naar het prille begin van hun leventje en popten hen om tot baby’s! Jaja, iedereen kreeg een mooie pamper, moest uit een papfles drinken en werd door een medebaby gevoederd tijdens het eten! Na onze chocostutjes van deze morgen werkten we onze sjorring af, die wederom EPIC is geworden. Daarna speelden we een chaosspel waarbij we in exact 1 uur elke minuut een opdracht moesten vervullen. Toen was het alweer tijd om aan te schuiven voor een lekker middagmaal: patatn met bloemkool en een hamburger! Smulleeeen! Na de maagjes gevuld te hebben trokken we naar ‘t stad (lees 3 straten en een bushokje) om een stadsspel te spelen. Na een hele middag leute aten we lekkere gyros met couscous, wederom om vingers bij af te likken! We werkten ons stadsspel af en speelden nog de smartiequiz om hun IQ hoog te houden tijdens de vakantie. Die punten zullen volgend schooljaar stijgen met 10% 😉 Nu liggen onze baby’tjes in hun bedje om helemaal uitgerust te zijn voor de dagtocht van morgen!Dikke dikke kussen van jullie lieftallige zoontjes xxxx

Zaterdag - 14/08

Kabouters

Beste kabouterouders,Na een lange treinrit kwamen we aan in Tongeren, daar wachtten we een uurtje op onze bus. We aten in dat uurtje ons middagmaal op om de tijd te doden. Na het middagmaal namen we de bus die ons naar de kampplaats bracht. Eenmaal aangekomen op onze prachtige kampplaats gaven we de kaboutertjes een rondleiding. De vragen stroomden binnen, maar we gaven natuurlijk nog niet alles prijs . We begonnen met het uitpakken van de valiezen en het maken van onze bedjes. Nadien maakten we een lijst met regeltjes die de kabouters zelf mochten opstellen. De opgestelde regeltjes maakten ons zeer tevreden. Nadat dit afgerond was, werden we aan tafel geroepen. We aten lekkere braadworsten, Liam kreeg meteen het water in de mond. Na het eten speelden we nog enkele loopspelletjes, hierin waren Remi en Tuur ongetwijfeld de beste!! Ook leider Guillaume kon hen niet volgen. Na een lange treinrit en het vele lopen lagen de kabouters uitgeteld in hun bed, klaar voor de nacht.

Slaapwel lieve kabouteroudersVele groetjes XXX

Piepers

Vanochtend waren we al vroeg uit de veren om een lange dag tegemoed te gaan. We aten een sterk ontbijt en vertrokken dan op onze dagtocht. Na enkele uren wandelen, hielden we een pauze om iets te eten en te genieten van het mooie uitzicht van Voeren. Daarna vertrokken we terug richting de kampplaats. Na 16 km te wandelen kwamen we veilig en wel terug op de kampplaats. Nadat we aankwamen verwelkomde we Bernd en Maysam die vandaag toekwamen samen met de kabouters.  Na hun zware inspanning hebben de leden even mogen rusten en een paar kleine spelletjes mogen spelen. Achter een verukkelijke BBQ sloten we de dag af met de verkleedkoffer.

Slaapwel liefste ouders,

tot morgen!

Jongknapen

Dag beste ouders

Wat een dag weer, vandaag ondergingen de Jonknapen DAG TOCHT!!! Ze liepen de volle 18 km waarin ze zelf de weg moesten vinden via foto’s en tekstjes. Toen ze op de kampplek aankwamen was er een grote BBQ met frisdrank. Na het eten was er dan nog een toffe kampsketch en wat kringspelletjes. Zoals iedere andere avond sloot het dan af met een rustige en leervolle bezinning.  Nu dromen ze zacht weg om morgen weer alles te kunnen geven.

Knapen

Hallo hallo, Wat gaat de tijd snel, de dag is opnieuw voorbij gevlogen. Vandaag stond de dagtocht op het programma,  een grote wandeltoer doorheen de bergachtige omgeving. Na een stevig onbijt konden onze knaapjes beginnen met hun tekst te ontcijferen, vol goede moed konden ze vertrekken.Aan een razend tempo begonnen ze met stappen. Na heel wat kilometers en de nodige ommetoeren was het tijd voor het middagmaal. Iedereen vulde zijn buikje en ze ontcijferden de overige teksten. Wonder boven wonder zijn al onze knapen heelhuids aangekomen op de  kampplaats. Ze verorberden hun braadworsten en genoten van de nodige rust. We sloten de dag af met verkleedkoffer en gingen allemaal slapen, tot morgen!

Zondag - 15/08

Kabouters

Dag beste kabouterouders

De kabouters hebben goed geslapen en stonden met veel enthousiasme op voor hun eerste ontbijt. Na het ontbijt vlogen we er meteen in en begonnen we met een terreinspel. De professor ging op date maar hij was naar de verkeerde tijd gereisd. De kabouters moesten geblinddoekt de professor terugvinden. Daarna moesten ze hem nog helpen om de materialen van de kapotte tijdreismachine terug te winnen en daarna moesten ze een nieuwe date zoeken voor de professor. 

Toen was het al tijd voor het middagmaal. We hebben lekkere soep gedronken en overheerlijke spaghetti gegeten. Hierna schreven ze met veel plezier kaartjes naar het thuisfront. Eenmaal we hiermee klaar waren en iedereen veel te warm had, speelden we enkele waterspelletjes. Dan hadden ze de kans om te kijken naar de doop van de 1steen 2dejaar leiders en die kans hebben ze gegrepen. 

In de avond hebben we beenhesp in een broodje gegeten. Ze wilden na het eten nog snel eens de bieptest doen. Het was toen al snel tijd om naar de bezinning te gaan en om te gaan slapen.

Slaapwel lieve ouders xxx

Groetjes de kabouterleiders

Piepers

Beste ouders

Vandaag was het weer een zeer bewogen dag. We hebben gestart met pleinspelen. Het was hier om ter vuilst. Vooral Iben en Siebe vonden het ravotten in de modder heel leuk. Tegen het einde van de modderspelletjes kwam Mathias ons vergezellen op kamp. Als middag eten hebben we dan lekker gesmult van spagetti. Na het middag eten schreven de leden kaartjes naar het tuisfront. Sommige hebben er een paar en andere hebben er wel 8 geschreven. Dus kijk zeker eens in je brievenbus de komende dagen! In de nammidag speelden de piepertjes met waterballonen en dan was het een doop voor de 1ste, 2de jaars leiders en de hoofdleiders. Dan hebben we lekker gesmult van een hamburger om dan de dag af te sluiten met een potje baseball tegen de Jongknapen. Die we natuurlijk vermorzeld hebben. Ten slotte gingen we naar de bezinning en gingen iedereen gaan slapen. Tot morgen! 

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was de laatste dag zonnige dag, en die hebben we weer eens goed gevuld. We zijn begonnen met een heerlijk ontbijt en paracommando. De Jonknapen kropen door modder en beken. Als middagmaal was het spaghettiiiii, de jonknapen hadden hun buikje zo goed gevuld dat er een rustpauze ingelast was. Daarna schreven we de brieven naar huis en dan maakten ze een van de oudste KSA rituelen mee: DE DOOP!!! Na dit ritueel waren het als avondmaal lekkere hamburgers. Als avondactiviteit waren er nog wat kringspelletjes en een baseballmatch die de Jonknapen hard gewonnen hebben. VIVE LES JONKNAPEN!!!

Knapen

Dag 5 van het zomerkamp begonnen we met batikken, een spel Doomlings en het schrijven van de kaartjes naar huis. Daarna aten we heerlijke spaghetti van onze kokjes! Aangezien het waarschijnlijk de laatste warme dag was van het kamp speelden we vanmiddag waterspelletjes en konden we voor het eerst onze zelfgemaakte glijbaan uittesten. Ook mochten we met ogen aanschouwen hoe de 12 apostelen (leiders) werden gedoopt tot ‘echte’ leiders, een heel smakelijk tafereel! Nadien was het alweer tijd om aan tafel aan te schuiven om te kunnen genieten van overheerlijke spitburgers. Als afsluiter verbroederden we met de Jonghernieuwers om een potje te weerwolven. Nu liggen onze knaapjes in hun bedje om morgen een uurtje langer te kunnen slapen, want morgen is het KSA’sche Zundag! Maaaaaaaar, ze liggen niet voor lang in hun bedje, want straks is het laatavondspel! Wederom was het een topdag, dat is ook niet moeilijk met zo’n topbende!15 augustus 2021Je kapoen Knaap

Jonghernieuwers


Maandag - 16/08

Kabouters

Beste ouders

Zoals elk kamp komt er een ksa'she zondag. Dit betekent dat we de leden duidelijk maken waarvoor de k in ksa staat. Zoals op een zondag mochten de kabouters deze ochtend een uur langer uitslapen. Vervolgens ontbeten ze met een klein extraatje(een stukje chocola). Eenmaal ze klaar waren met eten mochten ze al snel hun bank verzetten en voor het altaar gaan zitten bij priester igor die ons zijn jaarlijkse ksa mis gaf. Toen dit was afgelopen begon de kampsketch en zagen de kabouters hoe assistent Amadeo een farao masker stal van de egyptenaren. We namen toen een mooie groepsfoto en toen was het middageten al weer aangekomen. Ze aten stoofvlees met puree erwten en worteltjes, velen hebben hier van genoten. Als laatste activiteit van de dag stond het KSA voetbaltoernooi op het schema. Hier wonnen de kabouters (nipt) met 3-2 van de piepers. Matts scoorde het eerste punt, de andere 2 doelpunten maakte onze sterspeler Rune Six. Vervolgens keken ze nog de andere matchen van de oudere leden.  De tijd vloog en het was intussen al weer 18u30 en dat betekent avondmaal, en dit waren overheerlijke klakaars(wentelteefjes). Na een uitgebreide maaltijd deden ze een voor een flink hun afwas om vervolgens na een zalige ksa'she zondag naar de bezinning te gaan en te gaan slapen.

Groetjes de kabouters

Piepers

De piepertjes mochten een uurtje langer slapen. Daarna begonnen ze aan een lekker ontbijtje. Na het ontbijt was het tijd voor de jaarlijkse kamp mis. Na veel gezang was het tijd voor de kamp sketch. Nadien was het tijd voor de kampfoto’s en een heerlijke maaltijd. Toen was het tijd voor de jaarlijkse voedbal match die gewonnen werd door de piepers. Helaas door het slechte weer moesten we binnen spelletjes spelen. Dan was het tijd voor het avond  eten dat was vertraagd door het uitgelopen voetbal. Na het eten hebben we de piepers in bed gestoken want ze waren allemaal bekaf.

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was het KSAse maandag, dit is een dag waarop iedereen 1 uur langer mag slapen. Ook is er altijd een grote voetbalwedstrijd. We begonnen de dag met een mis, deze werd gegeven door een priester in de buurt. Daarna was het kampsketch over professor Bert en Amadeus. Na de kampsketch werd alles klaargezet voor de voetbalmatch en dan was het alweer etenstijd. Het was lekker stoofvlees met patatjes en erwten. Dan was het tijd voor voetbal. Tijdens onze match begon het opeens te regenen maar dat hield de Jonkknapen zeker niet tegen. Naast het feit dat we verloren hebben tegen de knapen met 5-6 was dit een hele prestatie. We zijn en blijven trotse Jonknapen! Als avondmaal waren het lekkere wentelteefjes en dan sloten we de avond rustig af met een quiz. Na deze quiz ging de Jonknapen met een heerlijke bezinning slapen.

Knapen

Heylaba ouders! 

Vandaag wederom niet veel tijd om jullie te missen want de dag was weer volledig ingepland. Vandaag was het KSA’sche Zundag! Dat wil zeggen dat het deze morgen misviering was. Om helemaal sterk te staan aten we lekker stoofvlees. ‘s Middags was er de traditionele voetbalmatch tegen de Jongknapen, die we wederom los hebben gewonnen! Daarna besliste moeder natuur om een stortbui te lanceren boven de kampplaats. De verzopen waterkippetjes aten dan nog lekkere klakoarts en speelden we samen gezellig het zelfgemaakte spel Doomlings. Nu zijn ze alweer lekker in hun slaapzak aan het opdrogen. Morgen zijn we er weer, met hopelijk beter weer!

Natte zoen van je regenknaapkapoen

Dinsdag - 17/08

Kabouters

Beste ouders,deze ochtend stonden de kabouters op en ontbeten ze terwijl ze zongen voor de verjaardag van Liam. Vervolgens keken ze vol intresse naar de spannende kampsketch, dan vertrokken ze al snel richting het bos. Hier gingen ze een super leuk bospel spelen. Oenke en Boenke (oermensen) probeerden tijdreiziger Guillaume te overtuigen dat zij het mooiste kamp hadden. Hiervoor gingen ze hout sprokkelen in twee teams (team Oenke en team Boenke) en hun kamp zeer mooi uitbereiden.  Ze eindigden op een gelijk stand en vertrokken al gouw weer naar de luifel voor het middageten. Vanmiddag aten we een echte kamp klassieker WAP! (worst appelmoes en patatten) iedereen heeft genoten van deze maaltijd. Na de afwas nam leider Glenn  een mooie groepsfoto en namen we even platte rust. Hierna was het tijd voor de grote KSA quiz. Hier waren ze wat luid dus hebben we tussendoor nog eens een paar toertjes gaan lopen van het voetbalveld. Iedereen heeft z'n talenten maximaal getoond tijdens de quiz. Als avondeten aten we koude pla. Na het eten gaven de leiders nog een minifuif maxipret voor de verjaardag van Liam, ook trakteerde hij met overheerlijke snoepjes. Als afsluiter van deze dag kregen de kaboutertjes een bezinning van hun eigen leiders. Nu gaan we slapen.Groetjes De Kabouters

Piepers

Hallo beste ouders,

Vandaag starten we de dag met een leuke ochtengymnastiek en daarna met een stevig ontbijt. Na het ontbijt keken we naar de kampsketch. Daarna begonnen we met de pieperolympics, de piepers moesten kogel werpen, discus werpen en een voetbalwestrijd tegen de leiders. De winnaars mochten als eersten aanschuiven bij het eten . De winnaars waren Michiel en Ben. Na het middagmaal was het jammer genoeg aan het regenen, dus hebben we toffe kringspelletjes binnen gespeeld. Dan was het al weer tijd voor het avondmaal. Na het avondeten hebben de piepers nog weerwolven gespeeld. Daarna was het tijd voor bezinning waarin ze luisterden naar het liedje Ruimtevaarder. Nu zijn de piepers in dromenland.

Tot morgen,

De Pieperleiding.

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was een regendag, we begonnen de ochtend met ochtendgymnastiek en een lekker ontbijt. We maakten daarna schilden uit karton voor lasergeweer gevecht die normaal deze middag plaatsvond, maar door het slechte weer moesten we dit annuleren. We speelden in de plaats wat rustige kringspelletjes en daarna pictionairy. Daarna was het koude pla als avondmaal. We speelden dan ‘s avonds nog de rest van de quiz en dan was het bedjestijd.

Knapen

Dag beste oudersVandaag hebben de knapen reeds de eerste,  spetterende kampdag achter de rug. 

Deze morgen vertrokken we met de trein richting Voeren.Na een helse trein- en busreis kwamen we aan op de kampplaats waar we eerst en vooral begonnen met het nuttigen van ons middagmaal. We maakten kennis met de groep leiders die tijdens de  voorwacht al de luifel (eettent) helemaal hadden rechtgezet. Gelukkig moesten wij daar al niet meer mee helpen dus konden we direct starten met onze eigen slaaptent. Mits enige moeilijkheden zijn we er uiteindelijk in geslaagd om deze correct af te werken. Toen we ons nog maar 5 minuten goed en wel hadden geplaceerd kwamen de leiders ons alweer lastigvallen om een extra tent op te zetten voor de bezinning. Na al dat gesleur konden we gelukkig ook nog starten met onze eerste activiteit van dit kamp. Mits het uitvoeren van groepsopdrachten. Konden we met verkregen graafmateriaal een hoop voorwerpen opgraven die we daarna in chronologische volgorde moesten plaatsen volgens de tijdlijn, een helse uitdaging.De tijd vloog heel snel want na een laatste potje voetbal moesten we ons al klaarmaken voor het slapen gaan.Tot morgen!

Groetjes van de knapenleiding

Woensdag - 18/08

Kabouters

Beste ouders

Vandaag startten we opnieuw de dag met een ochtendgymnastiek, met daarna een lekker ontbijt. Na het kijken van de kampsketch speelden we het eerste spel van de dag, pleinspelen. Het moment van vuil komen was eindelijk aangebroken, maar niet iedereen was even grote fan. Het ander deel van onze kabouters zag een modderfeestje wel hard zitten. Lucas, Moustafa en Rune kwamen als vuilsten uit de modderplas. Maar al snel werd het koud en begon het hard te regenen, dus trokken we naar de heerlijke warme douche. Na het douchen schoven we aan, aan tafel om heerlijke kip curry met rijst te eten. Rune en Manu waren de eerste in de rij, want dit was hun lievelingseten. Na het eten kwamen enkele jonghernieuwers leiding geven aan onze kabouters, ook die activiteit vonden we zeer leuk. Na het avondeten speelden we nog verkleedkoffer, hierbij moesten de kabouters zich zo goed mogelijk verkleden dat we hen niet meer konden herkennen. Matts en Cyriel wonnen dit spelletje. Na alweer een lastige dag kropen we snel in ons bedje en gingen we naar dromenland.

Slaapwel lieve mama’s en papa’s XXX

Piepers

Dag beste ouders,


De piepertjes starten de dag vandaag rustig door het maken van een waterraket na enkele pogingen gingen er toch enkele raketten in de lucht.

Na de raket weg te schieten was het tijd voor het lekkere middageten kip curry, na de overheerlijke maaltijd deden de piepers nog een korte platte rust en was het tijd voor het bosspel met als het grote hoogtepunt laser-shooting waarin meysam zich amuseerde en enkele leiders kon uitsschieten, daarna was het tijd voor wraps te eten en toen speelden de piepertjes nog een beetje loopspelletjes en dan gingen de piepertjes stilletjes gaan slapen dankzij een bezinning waar het zo stil was dat zelf een leider ervan in slaap viel.

Jongknapen

Dag beste ouders

Vandaag was een topdag, we speelden in de ochtend team death match met de lazergeweren en onze schilden. Daarna was het middag en aten we lekkere kip curry. In de middag kregen we 3 helpers, de jonghernieuwers mochten hun zelfgemaakte activiteit geven aan onze jongknapen. Het was een spannende vlaggenroof waarmee je punten kon verdienen om jou ei te beschermen. Dan was het alweer avondmaal, het waren zeer lekkere wraps met groentjes naar keuze. Daarna speelden we nog verkleedkoffer en spelletjes met de lazergeweren. Morgen is het kampvuur, dat wordt episch.

Knapen

Hey hey, hoi hoi

Vandaag hebben de knapen alweer heel wat gekke avonturen beleefd. Eerst en vooral willen we de leiders bedanken die ons deze morgen moesten wakker maken want daardoor hebben we 10 gratis minuutjes langer kunnen slapen. Na een intensieve ochtendgymnastiek, met als thema "festival", begon onze dag met een eerste bosspel. In het jaar 3071 zullen baby's niet meer op de natuurlijke manier verwerkt worden maar enkel op kunstmatige wijze. In twee teams moesten de knapen zoveel mogelijk embryo's maken door naar de spermabank en de eierboer te gaan. Helaas hadden alle embryo's een bepaalde ziekte waartegen ze nog moesten ingeënt worden in het volgende deel. Opgepast voor tikker 'abortus' want als hij iemand kon strikken, was het game over voor de embryo.Na het middagmaal haalden we onze vuilste kleren uit voor de harde pleinspelen. Een zware modderpartij hoort er natuurlijk ook bij op een zomerkamp. Dat beloofd alvast een lekker ruikende valies te zijn bij de terugkomst. (Sorry mama's en papa's) Voor hun goeie inzet, kregen de knapen een welverdiende douche. Dat was sowieso het plan hoor 😉We hadden nog wat tijd over voor een hoop gezellige kringspelletjes. De dag vloog alweer heel snel voorbij. Als verassing sloten we de dag af met de welbekende 'casino-avond' waar iedereen zijn deftigste kleren uithaalde om het gokkantoor te kunnen betreden.  We kropen snel onder de wol want morgen schijnt een intensieve opruimdag te worden.

Tot morgen!

Glenn, Margot, Simon & Nick aka De knapenleiding